|
|
Lån  


 
Billedbog
En billedbog er en bog med mange billeder, oftest skønlitterær og for børn. I snævrere, litteraturteoretisk forstand er det bøger med et eller flere billeder på hvert opslag, hvor tekst og illustration sammen fortæller en historie.

Begrebet billedbøger bruges oftest om bøger med mange billeder, som retter sig mod børn, det vil sige rigt illustrerede børnebøger. De færreste billedebøger er beregnet til, at barnet læser dem selv, men er istedet højtlæsnings- og samtalebøger. De enkleste billedbøger er pegebøger med klare billeder med tydelige konturer og farveflader, der kan lære barnet grundlæggende begreber uden nogen historie.

Det findes også aktivitetsbøger med labyrinter og opgaver, af nogle kaldet ligge på maven-bøger, og bøger helt uden tekst. Almindeligst er dog bøger, hvor historien først og fremmest ligger i teksten, sidde-på-skødet-bøger, som kræver en læsekyndig formidler. Gode billedbøger for børn bør derfor kunne give oplevelser både til den lille og den store.

Kategorier på sider:

Netbutikker Avis Tegneserie Novelle Essay Ordbog Litteratur Lrebog Boganmeldelser Lyrik Brnebger Prosa Fagbog Leksikon Faglitteratur Bestsellers Drama Fagbger Brnebog Blade Roman Rejsebger Bger Billedbog Brugte bøger Encyklopdi Bger og blade Kogebog Sknlitteratur Boghandel


 Du er her: Boganmeldelser - Netannoncer Boganmeldelser -