|
|
Lån  


 
Leksikon
Et leksikon er et værk som giver en samlet fremstilling af alt stof inden for alle fagområder eller et enkelt fag (fagleksikoner). Man ser også betegnelsen encyklopædi eller konversationsleksikon anvendt om et større leksikon. Ordet kommer af det græske lexikůn som betyder ordbog. Suda er navnet på et meget tidligt græsk leksikon.

Normalt udkommer et leksikon i en trykt udgave med alfabetisk ordnede artikler - typisk som et flerbindsværk. Det kan være skrevet over en årrække og af mange forskellige forfattere/eksperter, og så vil man også se supplementsbind og evt. rettelsesbind til værket.

I nyere tid er det trykte leksikon blevet suppleret af elektroniske udgivelser, først og fremmest i cd-rom-udgaver og snart nok også dvd-udgaver .

Det betyder, at teksten kan suppleres af et øget antal illustrationer, at der kan tilføjes lyd og video til nogle af artiklerne. Der er normalt øgede søgemuligheder i et elektronisk leksikon i forhold til et trykt leksikon. Man vil ofte have hyperlink i artiklerne til at lette navigeringen og typisk også mulighed for flere typer søgning. Men det løser ikke problemet med ajourføringen, idet både det trykte leksion og den elektroniske udgave låses fast ved udgivelsen.

Kategorier på sider:

Fagbger Kogebog Boganmeldelser Roman Lrebog Brugte bøger Boghandel Brnebog Novelle Encyklopdi Rejsebger Litteratur Sknlitteratur Brnebger Tegneserie Leksikon Bger og blade Fagbog Drama Essay Ordbog Avis Bestsellers Prosa Blade Bger Netbutikker Faglitteratur Billedbog Lyrik


 Du er her: Boganmeldelser - Netannoncer Boganmeldelser -